24 Ocak 2012 Salı

Ödüllü Girişimcileri Pırlanta Buluşturdu!


Sanayi Bakanlığı destekli ve British Council tarafından Yılın Genç Tasarım Girişimcisi seçilen Ayşe Ören, Dijital Ekonomi Eticaret Zirvesi'nde Yılın E-Girişimi seçilen Türkiye'nin en büyük online pırlanta mağazası Divas Diamond için pırlanta koleksiyonu tasarladı.

Pırlanta takı tasarımları sadece internet üzerinden www.divaspirlanta.com 'da satışa sunulacak Ayşe Ören: "Bir ülkenin gelişmesi için girişimcilerin hayal kurması kadar bunu hayata geçirebiliyor olması çok önemli. Önce Sanayi Bakanlığı'ndan aldığım destekle Boğaziçi Üniversitesi Teknopark'da kurduğum firmam bunu başarabileceğimi gösterdi. Türkiye'de Divas Diamond gibi tasarıma önem veren ve buna yatırım yapan girişimci bir firmayla ortaklık yapmam kısa bir sürede başarıyı getirdi."dedi.

Tasarımcıların, teknoloji ve eticaret gibi "yeni ekonomi" yaklaşımları için Ayşe Ören: "Bugün tasarımcıların evrenselleşmesi ve uluslararası bilinirliğe sahip eticaret siteleriyle ortaklık yapması gerekiyor. Divas Diamond için yaptığım tasarımlar bugün sadece Türkiye'de değil Avrupa ve Ortadoğu'da dahi talep görüyor. Oysa bu sadece mağaza açmam ve yerel düşünmemle mümkün olmazdı." dedi.

Ayşe Ören, Divas Diamond koleksiyonu hakkında: "Tasarımcı, özgür fikirlerini hayata geçirirken, talebe göre de şekillendiriyor olması gerekiyor. İşte bu vizyonla Divas Diamond koleksiyonumdaki Baykuş, Nar ve Melek gibi soyutlamaları, pırlantayla bütünleştirerek herkesin satın alabileceği günlük bir takı haline getirdim."

Ayşe Ören’in Divas Diamond Koleksiyonu için http://www.divaspirlanta.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder